+

Podijeli


HIJALURONSKI FILERI

HIJALURONSKI FILERI

Ovo je procedura najbezbjednijeg saniranja bora na koži lica, vrata i dekoltea. Ubacivanjem čistog hijalurona provjerenih i poznatih proizvođača daje fascinantan rezultat koji vidite nakon tri nedelje. Intervencija traje 15 minuta. Fileri su medicinski proizvod hijaluronske kiseline koji se ubrizgava ispod bore. Pacijent koji u svojoj anamnezi ima postojanje herpesa, ljekar će prepisati antivirusnu terapiju 48 sati prije tretmana. Postupak je jednostavan i bezbolan. Radi se veoma tankom iglom kroz koju se ubacuje određena kubikaža filera. Različite tehnike injektiranja se mogu koristiti, a to zavisi od vrste filera, mjesta koje se tretira i iskustva ljekara. Savjetuje se da 3 dana nakon tretmana pacijent ne konzumira suviše topla ili hladna pića, ne uzima vitamin C i aspirin. Fileri hijalouronske kiseline proizvode se biotehnološkim postupkom u obliku sterilnog prozirnog gela. Prednost ovih modernih filera jest da nisu permanentni, za razliku od starih silikonskih filera.  Hijaluronski dermalni fileri utiču na regeneraciju i stvaranje novog kolagena. te su dugotrajniji u odnosu na zastarjele kolagenske filere. Dodatna prednost hijaluronskih filera jest u tome što ih nije potrebno testirati na alergije jer nisu životinjskog porijekla, za razliku od kolagenskih filera.

 

REDOVNA CIJENA: 400 KM (205 €) po kubiku

Trajnost rezultata: do dve godine.

Moguće komplikacije: otoci, hematomi koji su prolazni, granulomi i nekroza kože (jako rijetko).

PRIJE POSLIJE FILERI

 

STYLAGE FILERI

Hijaluronski dermalni fileri posljednjih su deset godina postali zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica. STYLAGE® Lips je nova generacija filera koja sadrži kombinacij kros-linkovane hijaluronske kiseline i prirodnog antioksidansa (manitola) zahvaljujući kojoj se postiže trenutna i krajnje prirodna korekcija u trajanju od 9-12 mjeseci. Injekcija STYLAGE® Lips fileri za usne će Vašim usnama dati odgovarajuću hidrataciju i prirodni sjaj. Procedura traje kraće od pauze za kafu i apsolutno je bezbolna kad se izvodi pod lokalnom anestezijom.

STYLAGE® LINIJA SE PREPORUČUJE ZA:

– pojačanje volumena usana
– korekciju disproporcije između gornje i donje usne
– definisanje konture usana
– popunjavanje finih bora iznad gornje usne
– korekciju oblika usana
– hidratacija usana

Kontraindikacije, preporuke i mjere predostrožnosti u vezi sa tretmanom:
konsultujte svog ljekara za dodatne informacije i medicinski savjet.

 syilage filer

 

 

 

 

TEOSYAL FILERI

TEOSYAL je jedan od vodećih brandova i svijeta filera. Linija sadrži sedam različitih proizvoda koji mogu vratiti volumen lica, redefinirati i povećati usne, popraviti kožne depresije i revitalizirati dermis.

Prednost Teosyala je pored odličnih rezultata povoljnija cijena u odnosu na slične proizvode i pakovanje po 2 injekcije od 1 ml u istom pakovanju. Teosyal fileri imaju u sebi anestetik lidokain te se mogu ubrizgavati bez anestezija.

Proizvodi se odlikuju pored velike kvalitete ujedno s dužim trajanjem rezultata.

FILERI TEOSYAL SE PREPORUČUJE ZA:

– korekciju bora oko usana
– korekciju bora između nosa i usana
– korekciju bora na čelu
– pomlađivanje vrata
– pomlađivanje dekoltea
– povećanje i oblikovanje usana
– lifting jagodica

 

Kontraindikacije, preporuke i mjere predostrožnosti u vezi sa tretmanom:
konsultujte svog ljekara za dodatne informacije i medicinski savjet.

Teoysal filer

DentoArt