Estetska stomatologija

Kompozitne fasete

(holivudski osmijeh za jedan dan)

Veniri (viniri, ljuspice, ljuskice, veneers) se uglavnom prave od cirkon keramike, mada se mogu izrađivati i od kompozita. U svakom slučaju, materijali od kojih se izrađuju karakterišu se velikom prozirnošću što ovim nadoknadama daje prirodni efekat.

Kompozitne fasete (kompozitni veniri) spadaju u grupu direktnih restauracija, što znači da se rade u jednoj posjeti direktno na zubima, čak mogu biti postavljene u samo jednoj posjeti na cijeli zubni niz u obe vilice. Prilikom rada pacijentu je omogućeno da traži korekcije za vrijeme postavljanja dok se ne postigne željeni efekat.

Cijena kompozitnih faseta  je prihvatljivija u odnosu na keramičke, te se naši pacijenti najčešće odlučuju za ovu opciju estetske korekcije. Kompozitni veniri vam daju novi uzbudljivi osmijeh.

Trajanje kompozitnih venira, uz dobro održavanje higijene usta i zuba se procjenjuje na 6 do 8 godina.

Garancija na bilo koji defekt na kompozitnim venirima (fasetama) je godinu dana.

Neke od prednosti kompozitnih faseta u odnosu na keramičke venire (ljuspice) :

✅manje uklanjanje i brušenje zuba, a na pojedinim mjestima to nije ni potrebno

✅tretman se izvodi u jednoj seansi, koja traje od 1 do 4 sata

✅kompozitni veniri (fasete) su jako čvrst, a  istovremeno dosta elastični i ako se slučajno desi lom lako se dodaju (popunjavaju)

✅u većini slučajeva brušenje zuba uopšte nije potrebno, trošenjem materijala venira ne dolazi se do dentina već se dolazi do gleđi, a zub je u potpunosti zaštićen.

Kontaktirajte nas i saznajte više!

REDOVNA CIJENA – 120 KM

Popust 100 KM (52 €)

FASETE

 

INJEKCIONA METODA kompozitnih faseta!

Ako ste na prvu pomislili da radimo tretman s iglama i da je procedura bolna – naprotiv!
Injekciona metoda kompozitnih faseta je nova, savremena tehnika aplikacije kompozitnih faseta na našem tržištu. Ovo je estetska, bezbolna procedura izrade kompozitnih faseta, kojom dobijamo još prirodniji, ljepši i precizniji izgled nego sa klasičnim kompozitnim fasetama.

Doktori Dento Art ambulante su prvi u BiH koji počinju sa injekcionom tehnikom aplikacije, a uz naše decenijsko iskustvo sa klasičnim kompozitnim fasetama, želimo našim pacijentima da pružimo još bolju i savrmeniju uslugu na evropskom nivou.

Kompozit koji koristimo je fabrički proizveden baš za ovu vrstu nadoknada – njegova otpornost je i do 5x veća nego kod klasičnog kompozita!

Razlika od klasičnih kompozitnih faseta je u tome što se prema željenom izgledu zuba formira silikonski ključ, u koji se injektira tečni kompozit koji formira fasetu. To daje savršenu preciznost nadoknadi, bez brušenja i bolova!

✅bez brušenja zuba i narušavanja prirodne zubne supstance
✅bez bolova
✅ hipoalergeno i prirodno za desni
✅ veliki izbor boja i mogućnost miješanja za što prirodniji rezultat

REDOVNA CIJENA – 150 KM

Popust 120 KM (63 €)

injekciona metoda1

 

Keramički veniri (ljuspice) - Popust

(keramičke fasete)

Keramički veniri (viniri, ljuspice, ljuskice, veneers) predstavljaju vrhunac estetske stomatologije, jer poslije par dana dobijate pravi tz. holivudski osmijeh (hollywood smile) SAVRŠENE ESTETIKE.

Ako ste nezadovoljni sa svojim osmijehom, jer su vaši zubi neujednačeni, čudnog oblika, usitnjeni, iskrivljeni ili imaju i druge nepravilnosti cirkon keramički veniri nude mogućnost vraćanja prirodnog izgleda, bez ortodoncije ili proteza.

Keramički veniri su tanki komadi keramike posebno dizajnirani i pričvršćeni na prednjoj strani zuba kako bi se poboljšali izgled, boju i oblik zuba.

Procedura podrazumeva nanošenje materijala na celokupnu prednju površinu zuba u cilju poboljšanja njegove boje, oblika ili pozicije. Najčešće je potrebno minimalno brušenje zubnog tkiva. Izgledaju vrlo prirodno, prozračano i uz to odražavaju svojstva vaše prirodne zubne cakline.

Neke od prednosti cirkon keramičkih venira u odnosu na kompozitnih faseta su:

✅ mnogo su čvršći i dugotrajniji, uz pravilno održavanje 15 i više godina

✅izgledaju prirodnije

✅savršena estetika

✅lakši za održavanje

Garancija na bilo koji defekt na keramičkim venirima je 2 godine.

U toku je proljetni popust! Kontaktirajte nas i saznajte više!

PRIJE POSLIJE

Redovna cijena – 400 KM

Jesenji popust – 370 KM (190 €)

 

Kontaktirajte nas

  • Broj telefona napišite u formi +387 55 555 555 ili 00387 55 555 555