+

Podijeli


Izbjeljivanje zuba BEYOND (ZOOM) lampom

Za bijeli sjaj zuba odgovorna je zubna caklina, a trošenjem postaje sve tanja zbog čega tamnija boja dentina dolazi do izražaja.

Za promjenu boje zuba potrebno je promijeniti hemijsku strukturu pigmenta koji se nalaze u samom zubnom tkivu.

To se postiže pomoću aktivnih molekula kiseonika (kisika) koji ulazi u strukturu zuba uz pomoć hidrogen peroksida, te se vežu na molekule pigmenta, a sam proces je poznat pod nazivom oksigenacija.

Jedan od najnovijih trendova u kozmetičkoj stomatologiji je izbjeljivanje zuba kao kozmetički tretman kojim rješavamo estetski, a ujedno i psihološki problem uzrokovan nezadovoljstvom prirodnom bojom zuba. U mnoštvu metoda profesionalnog izbjeljivanja nametnula se Beyond tehnologija kao najefikasnija i najbrža.
Provodi je stomatolog u ordinaciji koristeći Beyond lampu kao akcelerator i gelovi 35 % i 40% hidrogen peroksida kao aktivnu supstancu.

08_bijeljenje_sa_lampomPostupak traje 15-30 minuta, a sastoji se do 3 uzastopna tretmana po 10 minuta. Sistem izbjeljuje zube za prosječno 8 nijansi dajući pacijentu “osmijeh bijelih zuba” koji traje godinama. Mogućnost za razvoj preosjetljivosti zuba je minimalna i traje nekoliko sati, zahvaljujući snažnoj halogenoj lampi od 150W koja emituje intenzivno plavo svjetlo valne dužine 480-520 nm, a posjeduje obložena optička sočiva i preko 12000 optičkih vlakana koji predstavlja najnapredniji sistem filtriranja štetnih UV zraka i toplote te je time eliminisana mogućnost zagrijavanja zubnog tkiva. Svjetlo aktivira foto katalizator unutar  Gela koji ubrzava i poboljšava rezultate izbjeljivanje te omogućuje odlične rezultate.

Intenzitet se može prilagoditi svakoj osobi te tako omogućavamo ugodniji tretman i veće zadovoljstvo rezultatima.

Gotovo svatko može imati koristi od izbjeljivanja zubi. Ono je idealno za osobe koji imaju zdrave zube, a željeli bi imati ljepši osmijeh.  Izbjeljivanje zuba se ne bi smjelo primjenjivati kod djece mlađe od 16 godina te trudnica i dojilja.

U svim ostalim dobnim grupama ono je dozvoljeno, a često i poželjno.

Prije tretmana potrebno je našim doktorima napomenuti ako imate izrazito osjetljive zube, kako bi znali prilagoditi tretman i ocijeniti jeste li pogodna osoba za sam tretman.

Cijena za obe vilice – 300 KM (152 €)

09_bijeljenje_sa_lampom

DentoArt