Dječija i preventivna stomatologija

djecija_stomatologijaPedodoncija ili dječija stomatologija dio je dentalne medicine koji se bavi prevencijom defekata i oboljenja vilice te liječenjem zuba kod djece. Pri tome higijena predstavlja najvažniji faktor u budućem zdravlju, kako mliječnih tako i trajnih zubića. S redovnim dolascima djeteta u stomatološku ordinaciju potrebno je krenuti čim ranije, oko prve godine djetetovog života. To je bitno kako bi se dijete naviknulo na svog stomatologa, ali i kako bi ldoktori dentalne medicine upoznali roditelje i dijete s pravilnim navikama oralne higijene te ih kroz igru naučili kako najbolje održavati higijenu zubića.

Pravovremen i znalački pristup stomatologa djetetu od izuzetne je važnosti. Tako preveniramo kvarenje zubi te oblikujemo dijete u pacijenta koji nema straha od dentalnog tretmana. Mnogo važnih priprema može biti učinjeno do trenutka kad mali pacijent može samostalno komunicirati s doktorom dentalne medicine i preuzeti dio odgovornosti za svoje zdravlje.

Prvi posjet zubaru, kao i održavanje higijene mliječnih zubi javlja se već prilikom njihova nicanja. Mliječni zubi su prethodnici trajnih ali ih to ne čini manje važnima. Zdravi mliječni zubi čuvaju prostor za svog nasljednika te potiču pravilan razvoj vilice.

Jako je dobro da dijete nekoliko puta posjeti ordinaciju bez da se vrše ikakve intervencije na zubu jer će tako stomatolog djetetu postati prijatelj i dijete će imati povjerenje u njega. Kada dijete stekne povjerenje u stomatologa, popravci će biti bezbolni i jednostavni.

U Dento Art -u o našim malim pacijentima brine specijalista dječije i preventivne stomatologije. Djeci pristupamo strpljivo, a da se pri tome usluga izvrši nježno i kvalitetno. Značajnu podršku nam daju materijali i proizvodi za zaštitu i saniranje mliječnih i stalnih zuba renomiranih svjetskih kompanija. Posebno smo ponosni na činjenicu da djeca rado dolaze kod nas, bez straha.

Vašim najmilijim posvećujemo posebnu pažnju, čuvajući njihovo zdravlje – ono najdragocjenije čime ih je priroda rođenjem darovala.

Izvodimo sve vrste preventivnih mjera i stomatoloških usluga. Znate li da je blistav osmijeh Vašeg djeteta kruna njegova zdravlja? Mi posjedujemo znanje i volju da brinemo o zdravlju zuba Vaše djece, a za uspjeh nam je neophodna i Vaša pomoć!

djecija_stomatologija_01djecija_stomatologija_03djecija_stomatologija_04